Zwembad

 

 

Spetter zwemopleidingen biedt in Burdaard een lesprogramma en een recratief programma aan. U treft het zwembad aan op de 1e verdieping van het MFC. U heeft een prachtig zicht over de sportvelden en de landerijen tot aan de zeedijk.

 

Voor meer informatie kijkt u op: www.spetterzwemopleiding.nl

Tennisbanen

 
 
Bezoeker of recreant:  Wilt u tennissen, dat kan op de twee “Smash Court” banen. Dit zijn zogenaamde “all weather” banen. Dit betekent dat je zowel in de zomer als in de winter kunt spelen.  Indien u bezoeker of recreant bent in Burdaard dan kunt u bij de receptie van het MFC een baan huren voor € 10,-- per uur. De banen worden alleen bij daglicht verhuurd. U kunt zich natuurlijk ook opgeven bij de tennisvereniging van Burdaard.                                            
 
Voor meer informatie kijkt u op: www.tvburdaard.jimdo.com 

Voetbal

 

Aan de achterzijde van het MFC ligt het nieuwe sportcomplex "De Swellen". Hier zijn de sportvelden, de kleedkamers en de nieuwe sportkantine "It Swellenêst" gesitueerd. FC Birdaard heeft per 12 januari 2013 hier zijn nieuwe onderkomen gerealiseerd.

Voor meer informatie kijkt u op: www.fcbirdaard.nl

Korfbal

 

 

Korfbalvereniging NQL uit Burdaard/Rinsumageast maakt onder andere gebruik van de sportvelden aan de achterzijde van MFC Het Spectrum en ook van de sportzaal die in het gebouw aanwezig is. Ook wordt er gekorfbald op het veld in Rinsumageast en de sporthallen te Damwald en Ferwert. NQL heeft teams in alle leeftijdscategorieën in de jeugd en daarnaast diverse seniorenteams.

 

Voor meer informatie kijkt u op www.nql-korfbal.nl

Gymnastiek

 

De Sweltsjes is de sportvereniging van Burdaard met een breed scala aan activiteiten, voor jong en oud, man en vrouw. Van peuter- en kleutergym tot 55+ gym, van jazzdance tot aerobics. De vereniging maakt gebruik van de sportzaal in het fraaie nieuwe MFC Het Spectrum te Burdaard.

 

Voor meer informatie kijkt u op: www.desweltsjes.nl

 

Gymzaal

 

Onze prachtige gymzaal wordt reeds vrij intensief gebruikt. Maar wilt u sportief gebruik maken van de zaal, dan kan dat. Vraag naar de mogelijkheden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Fitness


Fitness MFC " Het Spectrum"

Je kunt van onze fitnessruimte gebruik maken zodra je je hebt ingeschreven en je pas hebt ontvangen. Zie hiervoor onderstaand aanmeldingsformulier. Ook liggen er aanmeldingsformulieren bij de receptie van het MFC.

    

Kennismaking

Denk je wel eens aan fitness, maar ben je niet zo thuis in deze wereld, dan is dit misschien iets voor jou. Je kunt onder begeleiding van een gediplomeerde sportdocent een kennismakingsronde doen. Je krijgt dan uitleg over de verschillende toestellen en apparaten, je kunt je doelen doorspreken en je kunt samen een programma ontwerpen. Lijkt het je daarna wat, dan kun je lid worden. Aan deze kennismakingsronde zijn geen kosten verbonden.

Gewoon doen, toch? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we regelen het voor je.


Begeleiding

Ben je al wat ervaren of uitgekeken op wat je nu doet? Dan kun je begeleiding/Personal-coaching aanvragen van Marga Wijnia. Zij laat je dan eerst oefenen en bekijkt/analyseert je bewegingen.Waar nodig corrigeert ze dan eventuele fouten en geeft tips. 

Zij doet dit op dinsdagmiddag en donderdagmiddag 13.30 – 15.00 uur. Indien anders gewenst met de sporter nader af te spreken. Tussendoor kan men zelf op andere dagen oefenen. Waar nodig of gewenst wordt een afspraak gemaakt voor een vervolg. De kosten bedragen éénmaal € 5,00 voor de hele cyclus. Bent u geïnteresseerd en wilt u zich aanmelden?

Belangstellenden wordt verzocht 5 euro over te boeken op rekeningnummer NL86RABO 0107576163 op naam van MFC Het Spectrum te Burdaard, met vermelding van: Fitness-begeleiding.

Na ontvangst van de storting ontvangt u een mail met mailadres van Marga Wijnia voor het maken van een afspraak.

 

 

Kosten

Voor slechts 15 euro per maand mag je onbeperkt fitnessen.

 

Inschrijfkosten

De inschrijfkosten bedragen éénmalig  € 10,00. Dit is voor het klaarmaken van je pas.  

 

Openingstijden

De openingstijden zijn ruim, en gelijk aan de openingstijden van het MFC.


Heb je nog vragen? 

Neem contact op met:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  

Downloads:

1. Aanmeldformulier

2. Huisregels

 

Tai Chi

Tai Chi is van oorsprong een oude Chinese krijgskunst. Tegenwoordig wordt het beoefenen van Tai Chi steeds vaker gebruikt voor therapeutische doeleinden. De trage bewegingen zorgen ervoor dat u zowel fysiek als mentaal in balans bent. Hierbij wordt sterk de nadruk gelegd op de juiste houding, concentratie en ademhaling.

  

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de ademhalingsoefeningen bevorderlijk zijn voor de bloedcirculatie en het zenuwstelsel. Hierdoor krijgen uw organen meer zuurstof, wordt uw bloeddruk verlaagd, verbetert de concentratie en wordt uw weerstand verhoogd. Wie alle technieken uiteindelijk beheerst, mag rekenen op resultaten en effecten die het lichaam en het bewustzijn zullen doen veranderen. 

 

Steeds meer mensen krijgen helaas te maken met ziekteverzuim in de vorm van ‘Burn-out’ problemen als gevolg van de hoge werkdruk. Het wekelijks beoefenen van Tai Chi kan helpen om weer in balans te komen en te blijven. 

 

 

Iedere maandagochtend in het MFC ‘Het Spectrum’ van 10.00 uur tot 11.00 uur.
Iedere woensdagavond in het MFC ‘Het Spectrum’ van 19.45 uur tot 20.45 uur.


Nader informatie over Tàijí en/of aanmelden kan via het contactformulier op site: 
www.taichifriesland.nl

 

e-mail Anneke Ros: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bekijk hier een filmpje over Tai Chi

Volksdansgroep

Volksdansgroep “De Wisselpas” bestaat uit ± 30 leden.

Wij dansen internationale dansen uit verschillende landen.

Gezelligheid, samenzijn en bewegen op muziek is voor ons belangrijk.

 

Ook treden wij op, voornamelijk voor verpleeg- en verzorgingshuizen.

 

Wij dansen op donderdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur in de prachtige theaterzaal

van het MFC  van 10.15 tot 10.30 drinken wij een kopje koffie of thee.

 

De contributie bedraagt 7.50 euro per maand.

Onze docente is Evelien Meijboom.

 

Iedereen is van harte welkom, leeftijd is niet belangrijk.

Informatie of opgave bij: Evelien Meijboom tel: 0519-842097