Tai Chi

Tai Chi is van oorsprong een oude Chinese krijgskunst. Tegenwoordig wordt het beoefenen van Tai Chi steeds vaker gebruikt voor therapeutische doeleinden. De trage bewegingen zorgen ervoor dat u zowel fysiek als mentaal in balans bent. Hierbij wordt sterk de nadruk gelegd op de juiste houding, concentratie en ademhaling.

  

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de ademhalingsoefeningen bevorderlijk zijn voor de bloedcirculatie en het zenuwstelsel. Hierdoor krijgen uw organen meer zuurstof, wordt uw bloeddruk verlaagd, verbetert de concentratie en wordt uw weerstand verhoogd. Wie alle technieken uiteindelijk beheerst, mag rekenen op resultaten en effecten die het lichaam en het bewustzijn zullen doen veranderen. 

 

Steeds meer mensen krijgen helaas te maken met ziekteverzuim in de vorm van ‘Burn-out’ problemen als gevolg van de hoge werkdruk. Het wekelijks beoefenen van Tai Chi kan helpen om weer in balans te komen en te blijven. 

 

 

Iedere maandagochtend in het MFC ‘Het Spectrum’ van 10.00 uur tot 11.00 uur.
Iedere woensdagavond in het MFC ‘Het Spectrum’ van 19.45 uur tot 20.45 uur.


Nader informatie over Tàijí en/of aanmelden kan via het contactformulier op site: 
www.taichifriesland.nl

 

e-mail Anneke Ros: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bekijk hier een filmpje over Tai Chi